Ciorba de vitel

de oO_ acnA _Oo in Ciorbe, 22 Sep 2012 | 4309 vizualizari

 

O ciorbita de vitel, plina de legume si leustean, ce poate fi mai gustos si mai sanatos ?

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vitel
  • 3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • o conopida mai mica facuta buchetele mici
  • pastai ( un pumn )
  • 2 ardei grasi tocati cubulete mici
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 3 rosii date pe razatoare
  • 1 legatura de leustean
  • delicat 2 lingurite
  • piper boabe 6
  • o punga de bors
  • o foaie dafin mai mare
  • sare ( un praf)
  • 2 linguri bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

1. Carnea se spala, se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu o foaie de dafin,boabe de piper si un praf de sare .

2.Se pregatesc radacinoasele si restul legumelor :se curata, se spala , ceapa se toaca marunt ,telina,pastranacul,radacina de patrunjel si morcovii se toaca cubulete.

3. Cand zeama incepe sa dea in clocot si se formeaza spuma aceasta trebuie cu grija adunata; cand nu se mai formeaza atata de abundent spuma, se adauga radacinoasele ; se va lasa sa fiarba la foc mic

4.Intre timp se pregatesc restul de legume:pastaile, conopida, ardeii si cartofii.

5.Cand radacinoasele din oala sunt aproape fierte se adauga : conopida , pastaile si ardeii 

6.Se verifica cat de fierte sunt legumele si cand sunt aproape fierte se adauga si cartofii.Dupa ce cartofii au fiert se adauga rosiile date pe razatoare,2 linguri de bulion si delicatul

7.Dupa 2-3 clocote se da de pe  foc; leusteanul se spala si se toaca apoi  se adauga in ciorba

 

 

TIPS-URI

1

adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar (grabeste ritmul de fierbere a carnii de vita )

2

fierbeti la foc mic, daca ciorba fierbe la flacara mare va fi tulbure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu rasol de vita cu legume